Menu

Låge 18: Sjællandsmesterskab blev fejret med surpricefest i forsamlingshuset

image
18. december 2020 kl. 23:08
John Emil fandt det familiære i Union, som han kendte fra Hyllinge

Hvad er din tilknytning til BK Union?

Jeg er børne- og ungdomsformand og har været medlem af Union i de sidste 10 år. Efter en start i seniorafd. har jeg været frivillig træner, siddet i bestyrelsen og de seneste 6 år været ansat som daglig leder. Jeg stoppede 30/9 og træder også ud af bestyrelsen efter næste generalforsamling.

Hvornår startede du med at spille fodbold og hvorhenne?

Jeg startede i en lille sydsjællandsk klub, der hedder Hyllinge. Det er en lille bitte landsby med måske 400 indbyggere. Jeg startede i 1991 på puslingeholdet.

Har du en klub med en særlig plads i dit hjerte og hvorfor?

Der er desværre ikke meget aktivitet tilbage i min barndomsklub, så der er kun gode minder tilbage. Så svaret må faktisk være Union. Siden min tid i Hyllinge, har jeg spillet på en række forskellige hold i diverse klubber på Sydsjælland og i København. Men de eneste to klubber jeg for alvor har følt mig knyttet til er Hyllinge og Union. Begge klubber har været enormt familiære og steder hvor jeg har fået nogle fantastiske venner.

Hvad er din største oplevelse fra din tid i den klub?

I Hyllinge deltog vi i 1998 i en international turnering i Ungarn. Og selvom de andre hold var over langt vores niveau, så blev vi nr. 5 i turneringen på noget så jordnært som sammenhold og fightervilje. Der var nok lidt Horsens over vores spillestil. Men der var sgu noget stort over at rejse med sine bedste venner til et fremmed land og så klare sig godt med relativt begrænsede midler.

Er der nogen resultater i klubbens historie, som du vil fremhæve?

Da jeg var teenager i klubben blev vores damejuniorhold Sjællandsmestre. Det var sgu en stor ting og vi arrangerede en ret spontan surpricefest i det lokale forsamlingshus.

Følger du stadig klubben?

Som sagt er aktivitetsniveauet ikke det samme som i 90'erne, hvor vi var rigtig mange børn og unge, der spillede i Hyllinge. Men min far er stadig formand for klubben, så jeg hører jo ind i mellem om, at de prøver at få noget op at stå.

Er der nogen i klubben, som du vil sende en julehilsen til?

Jeg vil da helt vildt gerne benytte lejligheden til at sige god jul til mange af mine tidligere klubkammerater og trænere. Hvis det skal være nogen, der stadig er aktive i lokalmiljøet, så må hilsenen gå til Helge Blak der i dag er ansat i idrætshallen og Mia Møller, som var spiller på det hold der blev Sjællandsmestre. Måske de kan bringe min hilsen videre til resten af byen.