Menu

Låge 12: På en rejse fra Serie 3 til 1. division der endte i Union

image
12. december 2020 kl. 17:25
Søren Pedersen har skaffet sig mange venner og oplevelser igennem en begivenhedsrig fodboldkarriere
Hvad er din tilknytning til BK Union?
-Det er efterhånden ved at være mange år siden, at jeg kom til Union. Jeg tror det er 12 år siden efterhånden. Jeg startede i klubben, da vi flyttede til København og fik lejlighed lige ved Genforeningspladsen. Først spillede jeg i Nivå/Kokkedal, men al transporten gjorde at jeg istedet endte med at spørge om jeg måtte træne med i Union. Det måtte jeg heldigvis godt, og så har jeg hængt ved siden.
 
Hvornår startede du med at spille fodbold og hvorhenne?
Jeg startede med at spille fodbold, da jeg var 5-6 år gammel i SfB i Svendborg.
Har du en klub med en særlig plads i dit hjerte og hvorfor?
Det bliver måske et lidt langt svar, men der er flere klubber, som på hver deres måde har en plads hos mig. 
 
I mine første seniorer spillede jeg i lokal klub i Svendborg, som var startet af nogle tyrkere. Vi lå i Serie 4, da jeg kom til og rykkede så op i Serie 3. En fantastisk tid med en masse dejlig mennesker, sammenhold, fester - og ikke mindst en stor gæstfrihed. En dejlig måde at blive introduceret til seniorfodbold.
 
En lokal klub, Tved Boldklub, som på daværende tidspunkt lå i Danmarksserien holdt lidt øje med mig i den periode, og så skiftede jeg fra Serie 3 til Danmarksserien over en sommerpause. Det blev lidt startskuddet til, at jeg begyndte at tage fodbolden lidt mere seriøst. Overgangen til Danmarksserien blev overraskende let, hvorfor jeg fik blod på tanden. Desværre blev jeg korsbåndsskadet efter et halvt år i klubben. Men min tid i Tved Boldklub var den perfekte start på den lidt mere seriøse fodbold, da klubben samtidig havde stort fokus på det sociale. Desværre gjorde skaden, som jeg pådrog mig, at jeg var ude i små to år. 
 
Mange af dem som jeg havde spillet sammen med i Tved var stoppet, hvilket gjorde at jeg startede op i SfB, der lå i 2.division. Et skifte til den klub, hvor jeg startede som ungdomsspiller og som har et stort plads i mit hjerte også. Her fik jeg min divisionsdebut på et meget ungt mandskab. Vi havde en fantastisk tid, hvor også mange venskaber opstod. Venskaber som jeg har den dag i dag.
 
Grundet uddannelse, så flyttede jeg til Århus efter 3-4 år i SfB. I starten spillede jeg ikke fodbold, men en gammel holdkammerat, der skiftede fra SfB til Esbjerg, var blevet hentet af Brabrand, hvilket fik mig til at starte op igen. Derefter blev det til 5-6 år i Brabrand, hvor fodboldtræning hver eneste dag blev kombineret med studie og en masse nye venskaber.
 
Og til sidst i rækken, så kommer Union, hvor jeg er den i dag og som bliver min sidste klub. Venskaber, hygge og god fodbold danner rammen om det, som for mig, er den perfekte klub i dag.
Hvad er din største oplevelse fra din tid i den klub?
Kort fortalt om de største oplevelser i klubberne: At rykke fra Serie 3 til Tved Boldklub i Danmarksserien og omstille sig på få uger, og så gå ind og spille mod Superliga-spillere og score 7 mål i 14 kampe som wingback var fantastisk.
 
I SfB var den største oplevelse at få divisionsdebut på det hold, som jeg havde været tilskuere til i hele min barndom, en lille drøm der gik i opfyldelse. At det samtidig gik godt, og jeg fik scoret en del mål, inden jeg igen blev skadet, er rigtigt gode minder at se tilbage på.
 
Da turen gik til Århus og Brabrand IF, så står min debut i 1.division naturligvis som den helt store oplevelse.
 
I Union må oprykningerne være de store sportslige oplevelse.
Er der nogen resultater i klubbens histore, som du vil fremhæve?
Jeg synes at min start i Union, sammen med blandt andet Mikkel Toft og Thomas Lynge, hvor vi nærmest gik ubesejret igennem hele vores første sæson og rykkede op efter et drama i sidste kamp, står klarest.
Følger du stadig klubben?
Ja. Jeg spiller jo stadigvæk på Old Boys-holdet, og qua min plads i bestyrelsen, så fylder Union stadig meget.
Er der nogen i klubben, som du vil sende en julehilsen til?
Jeg vil gerne sende en hilsen til alle på Old Boys-holdet, men også alle dem, som jeg har spillet med i min tid i klubben. Fra gode stunder på 1.holdet til tlf-spiller på et ungt 2.hold.