Status fra serie 3: En misset oprykning og forælderdommer

Sæsonen er slut for alle seniorhold og vi har taget en snak med træner/holdleder for det lukkede serie 3 hold Mads Andersen.

Er du tilfreds med efterårssæsonen

Overordnet set er jeg tilfreds. Men jeg er ked af at få ødelagt oprykningsstimen. Jeg har hidtil kun prøvet at rykke op som træner – dvs. tre halvsæsoner i træk – men denne gang lykkedes det ikke og vi forbliver i Serie 3. Vi er et lukket hold, hvor det primære er at hygge sig, men når vi spiller er det naturligvis for at vinde. Vi har en kerne af spillere og folk i periferien der hjælper.

Vores forventning var, at vi skulle spille med i toppen, hvilket til dels lykkedes, da vi indtil to kampe før tid stadig havde mulighed for oprykning. Da vi spiller uafgjort mod et godt Vigerslev hold har vi ikke mere at spille for i sæsonen og slutter desværre af med to dårlige præstationer og taber til to hold, som vi ikke bør tabe til.

Sæsonstarten var lidt hård, da vi havde trænet for lidt og blot spillet en enkelt træningskamp. Vi starter mod Østerbro, der ender med at rykke op, og fører 3-2 ved halvleg. I 2. halvleg har vi en 90 pct. chance til at udligne til 4-4 men brænder og ender med at tabe halvlegen 5-0! Herefter kommer vi bagud 2-0 mod Føroyar hvorefter vi slipper tøjlerne i 2. halvleg og er forbandet tæt på at snuppe 3 point, men må nøjes med 1.

Herefter er vi ved at være spillet varme og rammer det niveau, som vi kan og skal. Vi spiller to vanvittige kampe mod topholdene Dragør og Skjold og kører dem til tider ud af banen, men ender med at tabe begge. Det kan lyde som manglende selvindsigt, men begge de to hold erkendte efter kampene, at de havde stjået tre pont. Hvis vi skal se indad, er det nok skarpeheden i begge felter, der har manglet. En sjov detalje fra Skjoldkampen var, at det var et oprykket U19 med forældrene på sidelinjen. Da vi kom med spritånde søndag formiddag var de allerede ude at varme op. Dommeren vælger ikke at dukke op, så det er en forælder, der ender med at passe fløjten. Han vælger at fløjte et ikke eksisterende straffe, hvor deres træner siger, at de vil køre fair play og brænde med vilje, så da spilleren løber til bolden ved ingen, hvad der skal ske – måske endda dårligt spilleren selv. Han ender dog med at sparke den i mål. Fred være med det – det havde vi måske også selv gjort.

Føler du dig truet på posten efter mislykket oprykning?

Nej, jeg tror, at jeg sidder ganske sikkert i sadlen. Det er godt med et stort netværk i klubben, når der skal samles hold!

Hvad er målet for den kommende sæson?

Jeg vil dele det op i to. For det første er målet, at vi skal spille med om oprykningen indtil sidste runde. Vores niveau er realistisk set i toppen af serie 3/bunden af serie 2, så vi skal være med til at spille om det. Vores topniveau er højt og vi spiller noget god fodbold til tider, men som særligt slutningen af vores sæson viste kan vi have et lavt bundniveau. Og så SKAL vi forbedre vores forsvarsspil, vi er det hold, der er gået tredjeflest mål indpå og det skal vi forbedre. I foråret skal vi have inkorporeret et en stolthed i at holde nullet. Vi skal juble ved blokeringer og sætte en ære i forsvarsspil. Når det er sagt, har det nok heller ikke hjulpet, at vi i 11 kampe har anvendt 9 forskellige målmænd!

Desuden skal vi stoppe med at komme bagud. Jeg har ikke statistik på det, men det er næsten i alle kampe, at vi kommer bagud. Det er paradoksalt for vi starter ikke altid dårligt, men vi skal forsøge at rette op på det.

For det andet skal vi bygge videre på det stærke kammeratskab og holdånd, som bærer holdet. Jeg tror aldrig tidligere, at jeg har spillet på et hold med så positiv energi og vilje til at bakke hinanden op. Det er en styrke og en god grund til at nye spillere som regel altid synes, at det er en fornøjelse at være med.

Jeg vil også gerne styrke truppen med et par spillere, da vi har været lidt smalle tid tider. Men der arbejdes allerede på det og nogle og gamle ansigter er ved at komme ind i folden bl.a. efter en lang barselsorlov!

Hvordan forbereder i jer til den kommende sæson?

Sidste år lavede jeg et initiativ, der hed vintertræninger, hvor der er åben træning for alle åbne og lukkede hold i senior- og oldboysafdelingen ca. en gang om ugen i vinterperioden. Det var der stor opbakning til og det skal gentages. Lige pt. står jeg overfor en familieforøgelse, så det kan godt være, at der går nogle uger, inden det kommer i gang.

Vi skal også have spillet nogle træningskampe og der tænker jeg, at vi bl.a. skal møde det andet lukkede hold, 2. holdet og oldboys samt nogle eksterne hold. Vi skal også have planlagt en træningslejr/hyggetur inden sæsonstart. Det må være Næstved eller Fyn, der er destinationen!

Er der nogle andre ting, som du vil sige?

Jeg vil bare understrege, hvor glad jeg er for sammenholdet på holdet og det glæder mig, at folk kommer mere og mere ind i klubben. Der var mange fra holdet på lægterne til pokalkampen mod Horsens og jeg håber også, at mange fra holdet deltager i nytårskuren til januar!

Husk at Like BK Union på Facebook – link

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*