Kæmpe præstation af hele BK Union

Onsdag aften blev en historisk dag i BK Union. 1. holdet havde spillet sig frem til DBU Pokalens 2. runde, hvor der for første gang i klubbens historie kom et Superligahold på besøg på Genforeningspladsen. Der var tre rækker, fuldtidsprofessionalisme og erfaring til forskel på de to hold og i kampen blev det også klart, at AC Horsens minimum var på et niveau højere end Unionholdet. Alle kender følelsen af at spille mod et bedre hold, hvor man reagerer på situationer nærmere end at agere. Det var den situation, som Unionspillerne var i i mange situationer. Men holdet kæmpede og forsvarede sig godt. Omkring det 25. minut udnyttede Horsens uopmærksomhed i Union forsvaret i forbindelse med et frispark, hvilket gav Mathias Præst frit skudt, som han var heldig gik i mål via en afretning fra Unions Jonas Møller. Blot et par minutter efter brød Horsens igennem i højre siden og lagde bolden fladt ind foran mål, hvor Peter Therkildsen gjorde det til 2-0 til Horsens. 

I denne fase af kampen kunne man godt frygte for, at Horsens ville give hjemmeholdet en ordentligt snitter. Men Horsens trak sig længere tilbage og var tilfredese med at forsvare og kort før pausen var det meget tæt på at Uffe Troensegaard havde reduceret.

2. halvleg blev ikke så begivenhedsrig. Union fik et par halve chancer, dog var mulighederne for at Horsens havde øget føringen større. Kampen endte derfor med et hæderligt 2-0 nederlag til Union. Aftenens største bifald tilfaldt Unions indskiftede Thomas Pedersen (TP), da han mod slutningen af 2. holdet perfekt tæmmer bolden og følger op med to gange tunnel på to Horsensspillere. Situation fik David Rossander til at gå amok på bænken og de to trænere Morten Vinther og Bo Henriksen forenes i kram.

Efter slutfløjtet var det ikke umiddelbart til at se, hvem der havde vundet. Stemningen var elektrisk og de ca. 1.000 fremmødte tilskuere klappede og hyldede Unionspillerne for præstationen. 

Kampen var naturligvis en kæmpe oplevelse for spillerne, der kan være deres indsats bekendt, men også for hele Union, hvor hele klubben bakkede op om arrangementet og mere end 40 frivillige hjalp til på dagen og sørgede for, at et så stort arrangement forløb på en måde, så folk gik fra Genforeningspladsen med en god oplevelse og ide om, hvad sammenhold i Nordvest er.

#sammenforNordvest #Unionerminven

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*