Historisk Union sejr i DBU pokalen

Tirsdag aften slog Union B93 ud af DBU Pokalens 1. runde med en sejr på 1-0 på et straffespark begået på Uffe Troensegaard og udnyttet af Jeppe Brædder Madsen i 1. halvleg. Sejren er historisk da:

  • Union har aldrig tidligere slået et divisionshold i en betydende kamp

(Såfremt nogen med historisk viden kan tilbagevise disse påstande må de sige til)

Sejren blev sikret via en helstøbt holdindsats, hvor alle mand spillede en utrolig flot kamp og træner Morten Vinthers taktik blev fuldt til punkt og prikke. Morten Vinther havde justeret på et par positioner og havde indstillet sit hold til at stå kompakt. Trods en overvægt i boldbesiddelse formåede Union at holde B93 fra rigtigt store chancer med undtagelse af slutfasen, hvor en en tværspasning ind foran Unionmålet blev rigtigt farligt. Tilgengæld var Union farlige på omstillinger, hvor særligt Uffe Troensegaard kom til flere store chancer og han burde reel have scoret et par mål, hvis han havde været mere kølig i afslutningerne.

Der var velbesøgt på Genforeningspladsen og det tændte op under Den Røde Hær at B93 havde taget en tromme med og placeret sig tæt på hæren. Godt nok skød B93 fansene med konfetti inden kampen, men hærens struber styrede lydniveauet under hele kampen og Union vandt således også klart kampen på lægterne.

Lodtrækningen til næste runde foretages d. 15. august og her træder 7-13 fra sidste sæsons Superliga også ind i turneringen.

Video fra Christian Ove Carlsson

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*