Kulturguidejulekalender 11: Uffe Troensegaard

Hvad er din relation til BK Union?

Den er rigtig god.

Hvad laver du, når du ikke er i Union?

Jeg er studerende.

Hvilken film vil du anbefale?

Jeg prøvede på et tidspunkt at anbefale David Rossander, at han skulle se Trainspotting, men det gik ikke specielt godt, så siden da har jeg holdt mig lidt tilbage med filmanbefalingerne. Hvis du presser mig, så vil jeg nok i stedet anbefale de tre Tv-serier Twin Peaks, Seinfeld og The Wire.

Hvilken bog vil du anbefale?

I et tidligere interview kom jeg vist for skade at sammenligne mit eget karriereforløb med den franske forfatter Louis-Ferdinand Celines, så det ville være oplagt at anbefale en af hans romaner – eller bare den bedste af dem, som er Rejse til nattens ende, som er skrevet inden, det for alvor begyndte at gå ned ad bakke for ham. En anden anbefaling kunne være Edouard Louis’ selvbiografiske roman Færdig med Eddy Bellegueule. Den handler om problemerne ved at være en del af et meget ekskluderende og ensidigt fællesskab, hvis man – som Louis – ikke passer ind fællesskabets rigide identitetsskabeloner. Selvom vi er gode til det i Union, skal vi i fodboldklubber og i fodboldmiljøet generelt arbejde på at blive endnu mere inkluderende og bredt favnende både på kulturer, seksualitet og køn, og her kan en bog som Louis’ være med til at understrege, hvorfor det er så vigtigt at give plads til forskellighed og nuancer.

Hvilket stykke musik vil du anbefale?

Nu, hvor DR har bestemt sig for at lukke P8 Jazz, vil jeg anbefale, at man udnytter de sidste muligheder for at nyde kanalens afslappede stemning, de behagelige værter og musikken, der gør sig godt både til kaffe og øl.

Hvad ønsker du dig i julegave?

At Den Røde Hær får dispensation til at bruge pyroteknik i Danmarksserien, kolde Erdinger og fred i verden – gerne i den rækkefølge.

Husk at følge BK Union på Facebook  – link

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*