Kulturguidejulekalender 8: Mads Andersen

Hvad er din relation til BK Union?

Jeg startede for vel mere end 10 år siden, som spiller i klubben. Efter nogle år betød en klassisk blanding af skader, arbejde og familie, at jeg ikke kunne spille så meget fodbold. Min relation til klubben har jeg dog opretholdt som bestyrelsesmedlem og redaktør på hjemmesiden og Facebook. Lige siden jeg var lille har jeg dagdrømt om at være med til at bygge en fodboldklub op og det er derfor, at det er så fedt at være en del af Union.

Jeg har dog savnet at spille fodbold og forud for denne sæson startede jeg et lukket hold i Union og vi har faktisk formået at rykke op som både 7 og 11 mandshold, hvilket betyder, at vi spiller serie 4 fra den kommende sæson.

Hvad laver du, når du ikke er i Union?

Så arbejder jeg som konsulent i et firma, der hedder Accenture, hvor jeg rådgiver offentlige kunder indenfor primært ledelse, digitalisering og it. Derudover bruger jeg tid sammen med min familie, hvilket jeg prøver at kombinere med min fodboldpassion. Jeg er derfor meget glad for, at både min 3 årige søn og 6 årige pige er vilde med at tage til fodbold på Genforeningspladsen. Hvis tiden tillod det, ville jeg meget gerne være ude og se mere fodbold på de forskellige stadions rundt omkring i København.

Hvilken film vil du anbefale?

Jeg ser næsten aldrig film og endnu sjældnere genser jeg film. Skal jeg dog gense en eller to film i juleferien, så tror jeg, at det bliver Rocky I og II. De må derfor blive mine anbefalinger.

Hvilken bog vil du anbefale?

Desværre er det stort set kun i sommerferien, at jeg finder tid til at læse bøger. Jeg kan godt lide at læse dansksproget litteratur, hvor nogle af mine favoritforfattere er Martin Kongstad, Dan Túrell, Henrik Stangerup og Hans Scherfig. Men da dette nu er en fodboldklub, vil jeg anbefale en bog jeg læste i sommer, da der var VM. Tynd Luft af Joakim Jakobsen handler om det danske 80’er landshold og er meget anbefalelsesværdigt. Efter at have læst bogen er jeg begyndt at hælde til, at 80’er landsholdet er større end 92 holdet. 

Når jeg nu har muligheden, vil jeg gerne referere en Johan Cruyff og Jorge Valdano udtalelse, som jeg stødte på i bogen: “Det er netop det vedholdende pres fra det hollandske ideal, der bliver ved at producere en lind strøm af seværdige kompetente spillere, der kan indgå på alle klubhold i toppen af enhver liga. Ifølge Valdano og Cruyff er det netop drømmen og om skønhed, der vedholdende sprøjter orange storheder ud fra de hollandske arenaer.” Og det er derfor, at Danmark er bedre til fodbold end Norge og derfor, at vi på trods af landsholdets indiskutable flotte resultater fortsat skal drømme om noget større og smukkere.

Hvilket stykke musik vil du anbefale?

Da dette er i en Union sammenhæng vil jeg naturligvis anbefale sangen, der for mig er indbegrebet af, hvad Union er, nemlig “Union er min ven”, som faktisk er komponeret af formand Bo Sten Hansen. Venskab og sammenhold er det, der har bragt klubben til, hvor den er i dag og skal bringe den videre derhen, hvor vi drømmer om. Det er også derfor, at klubben bruger udtrykket i den eksterne kommunikation.

Hvad ønsker du dig i julegave?

Det er altid så svært. Men jeg har i mange år ikke ejet en fodboldtrøje og det tænker jeg, at der skal laves om på. Jeg har tre hjertehold, som i prioriteret rækkefølge er Union, Brøndby og Næstved. Uniontrøjen bærer jeg selv til kamp og Næstvedtrøjen har jeg, så jeg ønsker mig derfor en Brøndbytrøje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*