U/14-træner Martin Kannegaard: Det er fantastisk at kunne give noget tilbage

Efter sommerferien var Union U14 rykket op i Øst efter en sæson, hvor holdet var suverænt gode i mestrerækken. Efter en svær start i Øst 2 har Unions U14 vænnet sig til niveauet og tempoet i kampene i Øst-rækken. U14 drengene er inde i en god periode, hvor de er ubesejrede i de sidste 5 kampe og har fået 13 ud af 15 point!

Vi har fået en snak med cheftræner Martin Kannegaard, om den rivende udvikling holdet er inde i, og hvad de kommende måneder byder på, for at optimere holdet og bygge videre på succesen.

Hvordan er det at være træner for et hold i Øst 2, og lever holdet op til dine forventniger?

Man må sige, at vi lige skulle vænne os til niveauet og finde os tilrette i Øst-rækken. Holdet skulle ydermere gå fra kun at havde spillet 8 mands fodbold til at spille 11 mands, samtidigt med at man var blevet rykket op i Sjællands 2. bedste række. Starten efter sommeren bød på en del nederlag i rækken, men kampen mod Brøndby if, hvor viljen var høj og drengene spillede 2-2 og havde fortjent sejren. Dette skulle vise sig at blive et vendepunkt og tingene begyndte at gå Union-drengenes vej. De næste 4 kampe resulterede i sejre og flot fodboldspil. 

Personligt tror jeg den stigende succes skyldes de ting der foregår udenfor banen, hvor det store engagement i holdet er en vigtig del i Boldklubben Union. Drengene har virkelig udviklet sig og det er en sand fornøjelse at stå i spidsen for et hold med så dygtige fodboldspillere. Samtidigt er Boldklubben Union også en klub der lægger mit hjerte nært, og har givet mig en masse gode oplevelser, da jeg selv var aktiv. Derfor er jeg utroligt stolt af at kunne give klubben og drengene noget igen.

Hvad mener du med udenfor banen?

Det skal forstås på den måde, at jeg er så heldig at have to engagerede assistenttrænere i Andreas Blinkenberg tidligere 1.holdsspiller på Unions seniorhold og fysiks træner Boaz Kopenhagen. Derudover er der et utrolig dygtigt B-trænerteam som altid tænker på både A og B holdet. I Boldklubben Union er forældrene omkring holdet sindssygt engagerede og er gode til at lave sociale arrangementer for drengene. Dette gøres for at drenge har det godt, både inden- og udenfor banen. De har bl.a. været på overlevelsestur, kørt gokart samt deltaget i flere stævner med overnatning og mange andre sjove ting.


har 2 turneringskampe tilbage, men hvad byder vinteren på og hvad skal holdet arbejde med?

Der kommer ikke til at ske de store ændringer på vores træningsmetoder, udover at drenge skal begynde at gå til motionsboksning hver 2. mandag. Dette er noget vi prøver i en periode, for at træningen ikke bliver for ensformig og så hjælper det selvfølgelig på deres fysiske formåen.

Vinteren skal også bruges til at se, om vi ikke kan rekruttere nogen flere drenge, som har lyst til at blive en del af Boldklubben Union. Vi er nemlig i den heldige situation at vi er 6 trænere, samt en målmandstræner tilknyttet til de 2 hold. Derfor er ønsketænkningen at flere spillere vil komme til Boldklubben Union, da faciliteterne er i top og holdet har rykket sig voldsomt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*