Spillerportræt: Louis-Ferdinand Céline

Uffe Troensegaard er en farlig angriber på banen og en lille poet udenfor!

Hvilken position(er) spiller du?

Ingolf (Uffes bror!) vil nok mene, at det hovedsaligt er hans position, jeg spiller.

Hvordan vil du beskrive dig selv som spiller?

Min fodboldkarriere minder måske en smule om den afdøde franske forfatter Louis-Ferdinand Célines karriereforløb. Det er en fortælling om store håb og større skuffelser: Efter han havde skrevet sin debutroman, Rejse til nattens ende, i 1932, som var en kæmpe succes, blev der knyttet enorme forventninger til ham både fra publikum og fra de finere litterære kredse på det franske kulturparnas. Han blev udråbt til at være fransk litteraturs næste frelser. Men som en konsekvens af dårlige beslutninger og elendige dømmekraft endte han i stedet sine dage som udstødt fattiglæge i en forstad til Paris.

Hvor længe har du spillet i Union?

Sammenlagt omkring halvandet år.

Hvad er den største eller sjoveste kamp, du nogensinde har spillet?

En gang skulle Sam Shepherd og jeg spille u/19-divisionskamp for Svendborg efter hele holdet havde været til en stor gymnasiefest aftenen forinden. Kampen foregik på en kold og vindblæst bane i Kolding, og vi startede ret hurtigt med at komme bagud 1-0 og var under et gevaldigt pres. Efter en halv time bliver vores målmand skadet med ryggen og skal hentes i en ambulance, og jeg tror de fleste af os var klar til at tage med ham hjem der. Det betyder yderligere, at vores 16. mand skal på mål, og han har kun sovet en time fra kl. 8 til mødetid kl. 9 på en sofa i Svendborg, så han kunne hverken stikke eller bekende. Han ender dog med at stå en blændende kamp – som vi i øvrigt vinder 4-2.

Du kan finde flere spillerportrætter af 1. holdstruppen på hjemmesiden, hvis du kigger under fanen senior.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*