Vi tabte – men der lugter stadig af røget sild på Bornholm!

Lørdag morgen kl. 6 begav de første Uniontilhængere sig mod Bornholm. Den Røde Hær var fortroppen og henad kl. 7 kørte Bornholmerbussen med spillere, trænere og omkring 15 medlemmer af Unions Venner, hvor Lars Jeppesen havde arrangeret en flot tur.

Ankommet på Bornholm tog spillerne mod Nexø for at forberede sig til den vigtige kamp og tilhængerne begav sig mod Nexø for at få stillet tørsten og sulten på en listig beværtning. Dette lykkedes til fulde og omkring kl. 13.00 begyndte fanmarchen igennem Nexø og ud til det yderst hyggelig stadion, hvor solen bragede ned på banen, der var smukt omkranset af træer.

Uniontilhængerne tog opstilling på tribunen ved siden af Nexøtilhængerne. Den Røde Hær tog hul på sangkataloget og Nexøfansene kunne bogstaveligt talt ikke få et ord indført. Sangdominansen var så massiv at Nexø bragte det helt op på formandsniveau, da formand Bo Sten Hansen nu fik en anmodning om at de højlydte Uniontilhængere skulle fortrække til den modsatte side – eftersigende skulle et af argumenter være at visse Nexø folk skulle være blevet meget fortørnede over, at Uniontilhængerne sang “Der lugter af røget sild”! Da Union er naturligvis også er bornholmernes ven fortrak fangrupperingen til den modsatte side, hvor de iøvrigt stadig kunne både synge og ryge Nexøfansene ud.

Selve kampen var også intens og Union fik hård modstand fra et godt spillende Nexø hold, der indtil kampen havde gjort rent bord på hjemmebane i sæsonens foregående ni kampe. Efter 0-0 ved halvleg kom Nexø foran 1-0 inden Jeppe Brædder Madsen udlignede for Union. Dermed lå Union til at tage et enkelt point, hvilket ville være et fint resultat. Men i sidste minut fik Nexø scoret sejrsmålet og Union dermed tage fra solskinsøen med nul point. Sejren betød, at Nexø med en sejr i lokalopgøret mod Rønne på onsdag kan rykke op på den potentielt oprykningsgivende 2. plads.

Efter kampen talte deres udsendte reporter med flere Nexøfolk, der gav udtryk for, at Union var det bedste hold, de havde set spille mod Nexø i år. Flere af Uniontilhængerne snakkede da også om, at såfremt det lykkedes Union at rykke op, håber man, at det bliver sammen med NB Bornholm, da man ikke vil undvære de årlige ture til Bornholm.

Union måtte drage hjemad uden point, men til gengæld med et klubsammenhold, der var yderligere styrket – og på den lange bane er det det mest værdifulde.

Du kan se en fyldig reportage fra kampen her på TV2 Bornholm.

Husk at følg BK Union på Facebook, hvor du også kan se flere billeder og videoer fra turen til Bornholm

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*