Union-røverhistorie: Da Jens forsvandt i Prag!

Bkunion.dk synes det kunne være sjovt at få nogle af de gamle røverhistorier frem i dagens lys. Derfor tog vi fat i Frank Hammerum, der har haft sin gang i klubben i næsten en menneskealder efterhånden. Han havde selvfølgelig en på hånden..

Læs her hvordan Jens forsvandt i Prag!

Frank Hammerum fortæller:

Jeg er blevet opfordret til at fortælle om en UNION røverhistorie fra ”gamle dage”.

Det er jo sådan med sådanne historier, at de ofte har det med at vokse for hver gang de bliver fortalt, men det gør dem  jo kun mere hyggelige og sjove. Jeg skal dog efter mine bedste evner forsøge at fortælle historien så sandfærdig som jeg husker den.

Vi er tilbage for mere end 25 år siden. Jeg spillede på et af klubbens old boys hold. 

Som der også er tradition for i dag, var der jævnlige udenlandsture med holdet, hvor vi spillede mod andre klubber og indimellem deltog vi også i internationale turneringer.

Denne historie tager sit udspring i en rejse til Prag,  hvor vi skulle være i en forlænget weekend og spille en enkelt kamp og ellers ud og se på byen – og måske smage på det lokale øl.

Vi kørte i bus hele natten til Prag og blev installeret på et meget fint hotel. Dagen efter ankomsten skulle vi ud og spille kamp, og på vej til kamp skulle vi gøre holdt ved et fodboldstadion – som vist på daværende tidspunkt var Europas største – hvor vi skulle have en rundvisning.

Stemning var høj af forventning, da vi satte os ud i bussen for at blive kørt til stadion. Alle var omklædte i fodboldtøj og derudover havde vi flotte nye træningsdrager på som var sponseret af en lokal videoforretning på Nørrebro.

Som sagt kom vi til dette fantastiske stadion og fik en fin rundvisning, og efter en halv time var det i bussen igen og så af sted ud til vores kamp skulle spilles ca. 50 km væk fra Prag.

Selve kampen husker jeg ikke noget særligt omkring, men da vi kom til spillestedet og skulle til at spille, opdagende vi at der manglede en spiller, nemlig Jens som spillede venstre back.

Hvor var han blevet af? – Og nu måtte vi også ændre på holdopstillingen!

Vi kom til den konklusion, at vi måske havde glemt ham ved rundvisningen på stadion. Nogle mente at Jens måske var gået afsides for at tisse og derfor ikke havde set at bussen var kørt.

Kampen blev spillet og da vi skulle køre mod vores hotel igen, var han stadig ikke dukket op. Hvad skulle vi gøre?

Efterladt i et fremmed land uden penge og legitimation
Vi vidste alle at situation var meget speciel:

Jens var efterladt i et fremmed land, uden legitimation og penge, kun i sportstøj og uden at kunne tale andet end dansk. Navnet på hotellet var vi også sikker på at han ikke kunne huske.

Bussen kørte nu mod hvor vi troede at Jens var blevet efterladt, men har var ingen Jens ved det store stadion. Undervejs talte vi om det nu var tid til at kontakte politiet, og faktisk kørte vi ind på en lokal politistation i Prag for at sætte dem ind i situation.

Da vi ankom til Prag og var i nærheden af vores hotel, ja så så vi Jens sidde på en udendørs cafe med en stor fadøl sammen med en anden mand. Stor var vores gensynsglæden.

Historien fortalt fra Jens var, at han skulle tisse da vi var ude på rundvisningen, men at vi var kørt da han kom tilbage. Han havde ventet på at vi kom tilbage i flere timer, for han var sikker på at vi hurtigt ville opdage at han manglede i bussen.

Da han ikke længere troede på, at vi kom tilbage var der ikke anden at gøre end at begynde at gå tilbage mod Prag hvilket var ca 15 km. Da han nærmede sig byen stoppede en taxachauffør ham, og med fagter spurgte om der var noget galt.

Det viste sig ved et lykketræf, at den samme chauffør havde kørt med nogle andre UNION-spillere aftenen i forvejen som havde de samme træningsdragter på som han nu så Jens havde på. Chaufføren kunne godt se at der måtte være noget galt, når  Jens var her helt alene og ikke var sammen med sine fodboldkammerater.

Ved hjælp af fingersprog og fagter kørte chaufføren Jens tilbage til hans hotel som han vidste hvor var, da han havde kørt for andre UNION-spillere dagen før. Chaufføren lånte Jens lidt penge og sammen sad de altså og drak en øl da vi kom tilbage.

Denne historie er helt sandfærdig og en vi stadig snakker om når vi er sammen til kamp, træning eller ved andre sammenkomster.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*