U/13: Succesen grundlagt i Holland og taget med i mesterrækken

’Vi ligger nummer et, vi ligger nummer et’. Sangen bølgede ud over KB’s anlæg på Peter Bangsvej og afsenderne var BK Unions U13-drenge.

En sejr på 11-3 var netop kommet i hus over hjemmeholdet, men før kampen var der alligevel en udbredt nervøsitet i truppen. KB er altid en frygtet modstander og selvom der denne gang var tale om klubbens tredjebedste hold i U13, så plejer traditionsklubben altid at kunne mønstre flere gode hold per årgang.

Samtidig, så var det første kamp i mesterrækken for U13-mandskabet, men det stod hurtigt klart, at BK Union var overlegne i alle spillet facetter. Ikke mindst i tempo, fysik og det hurtige spil frem i banen blev KB’erne ofte forvandlet til statister og målene haglede ind bag den sagesløse keeper.

Eliaz Kopenhagen, Kaan Ugurlu og Oskar Hollesen nettede hver en enkelt gang, mens Johan Skjoldborg og Andi Idrizi gik målamok med fire kasser hver!

Det var en fantastisk holdpræstation, hvor alle leverede til storsejren, og dermed fik U13-drengene lagt en solid start på efterårssæsonen og fik fuldt flot op på sommerens helt store triumf, nemlig sejren i det internationale stævne Drenthe Cup i Holland.

Her blev Sønderborgs elitehold slået i en sindsoprivende og neglebids-spændende finale. Se afslutningen af finalen her: IMG_8166IMG_8166

Det gav drengenes sammenhold et boost, men trænerteamet Boaz Kopenhagen, Andreas Blinkenberg, Flemming Hermansen og Peter Christensen havde besluttet, at den skulle have en ekstra skrue.

Derfor skulle drengene møde dagen efter sejren over KB medbringende cykler, sovepose og lommelygte.

Ingen fodbold, men overlevelsestur.

Op på cyklen af sted til Hareskoven, hvor et shelter ventede U13-holdet. Uden moderne bekvemmeligheder bestod en af opgaverne i, at få gravet ud til et lokum. Med stor ildhu blev gravearbejdet så stor en succes, at fire mand kunne bruge det samtidigt…

Furesøbadet med det ikke alt for varme vand blev også besøgt til en badetur og beachvolley.

Der var hverken drive-in eller take-away, så brænde skulle hugges, bålet tændes og så stod den ellers på madpandekager med hakket oksekød, skinke og kyllingepølser. Det hele kokkereret over bålet med delikat smag af røg.

Gemmeleg og dåseskjul i skoven tappede lige de sidste kræfter ud af det hårdt prøvede mandskab, der ikke havde problemer med at sove i shelteret under næsten åben himmel.

En større modstander end selv de dygtigste fodboldhold var en hær af myg, der var sultne efter lidt drengeblod, men det tændte bål natten igennem holdt de fleste væk, mens et rigtigt outdoor-trick også blev anvendt. Eddike og persille blandet sammen og så smurt ud over kroppen var tricket.

Som en Michael Guldbæk Arentsen, der havde hjulpet med at arrangere turen, sagde: ’Vi lugtede nok ikke skide godt, men det hjalp’.

Således næsten stikfri, så var morgenmaden i form af røræg, pølser og bacon over åben ild klar til at blive indtaget før turen gik hjem til Genforeningspladsen og en træningskamp mod Vanløse, der nød godt af en flok temmelig trætte- men glade – BK Union-knægte.

Tekst: Allan Olsen
Billeder: Andreas Blinkenberg

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*