Beretning 2017: For godt til at være sandt?

Af Bo Sten Hansen, Formand

Når noget lader til at være for godt til at være sandt, så er det, man skal være ekstra mistroisk – for 9 ud af 10 gange er det netop det: for godt til at være sandt. Heldigvis sker det også, at man en sjælden gang i mellem oplever, at det hele bare spiller, og man får mere, end man i sin vildeste fantasi havde turde håbe på. 2016 var sådan et år i BK Union, da selv vores vildeste forhåbninger blev gjort til skamme. Jeg håber, du har lyst til at læse med om bl.a. klubbens første fuldtidsprofessionelle, 1. holdet med røven i vandskorpen og et skøjteeventyr i København City.

116 år gammel og i sin bedste form nogensinde!

Formkurven for vores klub gik kun en vej i 2016, og den klart vigtigste milepæl var fuldtidsansættelsen af John Emil i vores ungdomsafdeling. Jeg har sagt det et utal af gange – det er rammerne, der skaber resultaterne, og for at kunne skabe endnu bedre rammer i Union, besluttede vi i foråret at ansætte vores ungdomsformand på fuld tid – og efterfølgende har vi også fået Praktikant Thorbjørn ombord på holdet. Det kan lyde banalt, men for at sikre, at alle os frivillige kan bruge tiden på det, som vi synes er sjovt og spændende, skal der altså være nogen, som sikrer rammerne og sørger for, at det hele spiller. John Emil er født til den opgave. Alle jer, som har jeres gang i klubben, kan sikkert også fornemme, at der bliver rykket hurtigere og bedre på de ting, som vi før kun turde drømme om. Her tænker jeg naturligvis primært udvikling i vores ungdomsafdelingen – men det kan ikke undgå at smitte positivt af på resten af klubben. Jeg vil ikke lægge skjul på, at ansættelsen af John Emil har gjort, at jeg efter 14 år som formand fortsat ikke har sat en udløbsdato på mit kandidatur?

2016 var også året, hvor vi fik ny hjemmeside, havde endnu en succesfuld nytårskur, rundede 850 følgere på Facebook (hvornår rammer vi 1000?), kastede os ind i juletræssalget og fik indført et fantastisk smart, automatisk kontingentsystem. For lige at dvæle ved det sidste, så er det i øvrigt kun smart, hvis vi 1) har jeres mailadresse og 2) I læser de mails, som vi sender til jer. Er det tilfældet, så slipper vi for at bruge tid på inddrivelse og rykkere. I øvrigt er der lagt op til en kontingentforhøjelse over hele linjen på 100 kroner årligt. Skulle der være en enkelt, som rynker på næsen, så tænk over, at en seniorspiller nu skal betale ca. 4,5 kroner per time i Union, eller det som svarer til ca. 140 kroner om måneden – til sammenligning koster det ca. 60 kroner per time at gå til svømning(!). Derudover, så går 3% af kontingentkronerne til vores nye samarbejdspartner El Cambio, så jeg tænker, det går an.

El Cambio er et udviklingsprojekt med fokus på fodbold, uddannelse og social ansvarlighed. De børn, der bliver optaget på akademiet er sikret en god fremtid, uanset om de ender som professionelle fodboldspillere, universitetsstuderende i USA eller ved at få et arbejde via akademiets netværk. Visionen er et perfekt match til det, som vi også står for i Københavns Nordvestkvarter – så at kunne hjælpe lidt til i Uganda er en udsøgt fornøjelse.

Og så et mindre sceneskift. Efter mere end 30 år med en ”Danielsen” i bestyrelsen slutter en æra i år. Først var det ”Far Henrik”, så ældste søn Kasper og gennem de sidste ti år yngste søn Klaus Danielsen. Klaus har valgt ikke at genopstille, men som han skrev til mig i et par sms’er: ”jeg forsvinder ikke, det er jo min klub” og efterfølgende ”Kræmmer/Oldboys/Carrace/fester = 200 timer”. Klaus har leveret et forbilledligt stykke arbejde i bestyrelsen og har på ingen måde begrænset sig til sin officielle rolle som ”klubhusansvarlig” – en kæmpe tak til Klaus – du bliver savnet!

Med røven i vandskorpen…

Da 1. holdet startede foråret op i Københavnsserien var det med 11 point på kontoen og en flirt med nedrykning. Vi lagde ud med et nederlag i sæsonåbningen, men kom så ind i en rigtig god stime, som gjorde at vi i sidste kamp mod NB Bornholm sikrede os en ny sæson i Københavns bedste række. Ikke den bedste sæson, men en sæson, hvor sammenholdet var til eksamen og bestod med udmærkelse. Det er nemt at have en god stemning, når vi er med i toppen, men de rigtig stærke hold viser deres styrke i modgang.

De gode resultater fra foråret blev heldigvis overført til efterårssæsonen, hvor vi i skrivende stund ligger på en delt førsteplads med det bedste forsvar og flest scorede mål. Og nu en pludselig indskudt reklame for udebaneturene til Bornholm med Unions Venner. Jeg havde selv fornøjelsen af at deltage i efteråret, og det bliver simpelthen bare ikke bedre: God frokost, tørstslukning og røverhistorier fra de lidt ældre herrer, der fortsat er i deres bedste alder.

Tilbage til førsteholdet: Det er historisk tæt med syv hold inden for 5 point, men vi er efter min mening klar favorit til tage en af de to oprykningspladser. Fire ting taler for:

For det første, har truppen aldrig været bredere og bedre end netop nu. Vi har fået nye spillere over vinteren, som kan gå ind i startopstillingen, og resten af truppen er intakt. For det andet, har vi prøvet at ligge til oprykning før og har lært, at vi ikke skal tage let på kampene – så fejler vi igen. For det tredje, har vi løbende forbedret rammerne med massage, first team coach, fysio og andre spændende tiltag. Endeligt, så har vi ændret organiseringen i seniorafdelingen og lavet lange aftaler med trænerne for at sikre kontinuitet. Førsteholdstræner Morten Winter er udpeget til teamleder og det er allerede tydeligt, at hele seniorafdelingen nyder godt af det nye setup, som gerne skal sikre en oprykning for førsteholdet – men forhåbentlig også for 2. senior, som efter et mindre godt år er at finde i serie 3.

Jeg skylder også at nævne, at vi har lavet et nyt Ungseniorhold med Morten Winberg i spidsen. Tanken er, at sikre en direkte overgang fra ungdoms- til seniorfodbold – også det ser lovende ud i opstarten.

…og et hold i landets bedste række

2016 var også året, hvor vores Oldboys sikrede sig oprykning til landets bedste række. Fremover hedder modstanderen Lyngby, AB, Frem og KB. En stor udfordring, men holdet har nydt godt af, at flere af de gamle stjerner fra førsteholdet har pensioneret sig selv og nu spiller ”voksenfodbold”. En af dem er Serdal Sulfer, som efter en flot og glorværdig karriere takkede af på førsteholdet. Naturligvis kunne han ikke helt overholde pensioneringen og scorede det afgørende sidsteminutsmål mod Skjold i oktober måned.

Nå ja, så skylder jeg også at nævne at veteranholdet sluttede på en hæderlig 5. plads med pil op for den nye sæson samt, at Supermasters d. 28/4 slog B1903 og på det tidspunkt indtog en flot 2. plads i rækken efter to kampe – som altid må I selv snakke med holdet om det videre forløb.

Dobbelt up!

Vi har lagt en ambitiøs plan for vores ungdomsafdeling. Inden for to år skal vi fordoble antallet af medlemmer, så vi når op på ca. 500 ungdomsmedlemmer (John Emil mener 400 så vi mødes nok på 450). Djævlens advokat kunne påpege, at det helt sikkert vil gå ud over kvaliteten, men vi ser det helt omvendt. Jo større vi er, desto flere muligheder for at hæve kvaliteten, da vi dermed har en større økonomi til uddannelse og fortsat kan tilføre flere ressourcer til at drive afdelingen. Vi skal ikke bare være større for tallets skyld, men fordi vi gerne vil tage et massivt ansvar i lokalområdet og give børnene glæder og muligheder gennem fodbold. Det nye anlæg står klar, holdet er sat med John Emil i spidsen, og hvordan målet skal nås, kan I høre om lidt – eller læse i John Emils beretning fra Ungdomsafdelingen.

Nu skal de første frugter høstes

Hvor 2016 på mange måder har været et år, hvor jorden er gødet på alle markerne, så bliver 2017 året, hvor vi skal høste de første frugter.

Om få uger står vores nye anlæg klart med tilskuertribune, serveringshus med tagterasse og masser af baner til både senior- og ungdomsfodbold. Vi kommer til at åbne banen med et brag i foråret, og vi har også store planer om at skabe en fantastisk stemning omkring 1. holdets hjemmekampe i foråret – glæd jer! Til efteråret starter skøjtesæsonen, hvor vi allerede nu arbejder på at skabe gode oplevelser for de mange gæster, som skal besøge Nordens første kombinerede skøjte- og fodboldbane.

Apropos skøjtebane, så lykkedes det os i øvrigt på mirakuløs vis at stabe en skøjteudlejning på benene på den gamle postgrund ved Hovedbanegården på en lille uge. Den har kørt i de første måneder af 2017 og generer en god skilling til klubben. Stor tak til hele holdet med Sven og Frank i spidsen!

Man skal som formand nogle gange knibe sig i armen over alle de fantastisk ting, som vi udretter i fællesskab – men man behøves bare at kigge ud på det nye Genfield Road for at se, at det her ikke er for godt til at være sandt, men bare pisse godt. Tak fordi I læste med. Union er min ven!

Ps. Den opmærksomme læser vil huske at jeg år efter år på forskellig vis har forsøgt at opildne til et langt run i Pokalturneringen – alle årene uden held – derfor ingen opfordring i år?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*