Genforeningspladsen: To skridt frem….

Man kan næsten ikke undgå at bemærke det. Der sker store forandringer på Genforeningspladsen. Anlæggelsen af den kombinerede kunstgræs- og skøjtebane, har været i gang siden august, og der er virkelig sket mange ting på det anlæg, ser normalt fremstår som en oase midt i Nordvest. Oase kan man ikke lige frem kalde anlægget i øjeblikket.

Danjord der står for byggeriet, har 12 ansatte, der arbejder fra 6-18, mandag-torsdag, og hver dag kører mellem 15 og 20 lastbiler ind og ud af byggepladsen.

Selv skallen til udlejnings- og teknikhuset står klar, ligesom to kølemotorer på hver 11 tons, er lagt i forlængelse af huset. Jordvolden og tagterrassen er så småt ved at tage form,  og i det hele taget går den del af byggeriet planmæssigt

Ikke uden udfordringer

På selve banen er der kørt 3600 tons jord væk og drænet er lagt. Der arbejdes pt. på at få lagt den sidste del af de fryseelementer, der skal sikre, at der kan løbes på skøjter i løbet af vinteren. Først derefter kan selve banen etableres.

Grundet uoverensstemmelser mellem entreprenøren Danjord og Københavns kommune, blev projektet dog fra start forsinket. En manglende godkendelse af vandafledningen på anlægget, har forsinket projektet med ca. 6 uger. Med vinteren om hjørnet, kan det vise sig at blive noget af en udfordring, da man ikke kan lægge kunstgræs i frostvejr. Der arbejdes på forskellige løsninger for at indhente det tabte, men hvorvidt det kan lade sig gøre, er der ikke rigtig nogen der lader til at turde udtale sig om.

Vi følger løbende projektets udvikling, og vender selvfølgelig tilbage, så snart vi har nyt.

Husk at følg Union på Facebook.