Lokal derby skæbnekampen!

En aftenrød himmel over Nordrupvej sendte varsler om en gylden aften for Unions drenge. Et par forfrosne krager på taget af Husums klubhus lettede brat, da bilerne lukkede 14 kampklare drenge ud til den kamp, der var afgørende for, om det skulle lykkes Unions U14 hold at vinde begge deres rækker. Kravet var mindst uafgjort.

Den kolde blæst på langs af banen flåede bladene af træerne, pustede godt til bolden. Union begyndte kampen i modvind, og i det første kvarter lignede det en kamp, der kunne ende med det forfærdelige nederlag, der ville sende holdet ned på en andenplads i rækken. Husum pressede og Union virkede febrilske ved tanken om, hvad der var på spil. Tacklingerne var halvhjertede og afleveringerne endte oftest i benene på en modstander. Nicolai i målet måtte have hjælp af både stolpe og overligger for at holde nullet. Pludselig forandrede kampen sig dramatisk, drengene skød brystet frem, og viste hvorfor de to hold ligger i hver sin ende af tabellen. Presset virkede, bolderobringerne kom i en lind strøm, og et hurtigt kombinationsspil frem ad banen sendte bolden til Elliot, der sikkert placerede bolden i Husums net.

Føringen gav tro på, at det var i aften, at guldet skulle med hjem til Genforeningspladsen, og nu flød angreb efter angreb frem mod et frustreret Husum hold, der på trods af medvinden, blev blæst baglæns. Stefan til 2-0 og Jonas til 3-0 sendte drengene til pause med en solid føring.

I anden halvleg bød Union på mere flot fodbold. 4-0 ved Stefan konsoliderede føringen, og selvom Husum reducerede til 4-1 på et højt skud, som vinden bremsede og sendte ind i målet i en høj bue, var det Unions kamp. Stefan viste med endnu en scoringer den kvalitet, der har gjort ham til holdets topscorer, Elliot ville også være med igen inden Stefan afsluttede målfesten med sit fjerde mål.

For denne skribent er det uforståeligt, at holdet kunne starte så svagt, men det er fantastisk at se forvandlingen, når spillet begynder at fungere. Alle kæder spillede med selvsikkerhed, forudseenhed og overskud. Det er de kvaliteter, der har betydet sikre sejre i begge rækker, og som holdet nu skal bygge videre på.

Sejren blev fejret på banen efter kampen, og fest tilbage i omklædningsrummet hos Union, og herfra skal der lyde et kæmpe tillykke til alle årgangens spillere og trænere, der har arbejdet hårdt for at nå hertil. Sæsonen begyndte med et 1-6 nederlag og endte med en 7-1 sejr og to vundne rækker. RESPEKT!

Husk, at følge U14 på Facebook for flere fantastiske historier. Kredit til Lasse!

U14 søger pt. efter sponsor, så hvis du vil være del af vores succeshistorie, er det dig vi mangler!