Unionmand er blevet grønlandsmester i fodbold

Kasper Thorsvang har i adskillige år været en profil på Unions 1. hold og har i en periode også varetaget flere trænerroller i klubben. I vinters sagde han dog midlertidigt farvel til Union for at tage på eventyr på Grønland. Læs her hans beretning fra hans oplevelser til Grønlandsmesterskabet i fodbold:

Allerede tidligt efter jeg var kommet til Grønland fornemmede jeg, at Grønlandsmesterskaberne (GM) er noget, man går op i. De tre første gange jeg kørte taxa nævnte chaufførerne, at de glædede sig til at se GM til sommer, da det ville blive det første nogensinde, som skulle afholdes på kunstgræs. Banen skulle dog lige laves først. Den blev klar en måned før turneringen blev skudt i gang. GM afgøres over en uge, hvor de bedste hold fra hele Grønland kommer til værtsbyen, i år Nuuk, og spiller om mesterskabet.

Jeg selv har trænet og spillet med den klub, der hedder B-67, siden jeg kom hertil i Februar. Det viste sig, at det er den førende klub i Grønland med en masse dygtige og seriøse fodboldspillere. I vinters skuffede B-67 dog fælt til GM i futsal, noget man går rigtig meget op i her. I december vandt Grønlands landshold over det danske over to kampe. Skuffelsen betød, at man i B-67 var ekstra opsat på at gøre det godt til udendørs GM, træneren spurgte mig en måned inden, om han kunne regne med mig og jeg svarede ja, jeg havde dog ikke lige luret, at det betød træning 8 gange om ugen i måneden op turneringsstart🙂

Min sparsomme fysik og alder var da også presset undervejs, men det endte med, at jeg fik lov at spille med i alle kampene. B-67 vandt sikkert deres ellers stærke pulje med en målscore på 8-0. Derefter ventede en semifinale mod ærkerivalerne IT-79 også fra Nuuk, og holdet som stjal guldet i vinterens futsalturnering. Det blev en intens kamp med nogle frispark som selv Jesper Søegaard og Gambi ville være stolte over – B-67 var dog bedst og kørte en 4-0 sejr hjem.

Finalen blev spillet i høj solskin med en masse mennesker på “tribunen”, dvs. fjeldet som banen ligger for foden af. Nadslunguaq fra Ilulissat var finalemodstanderen. Nadslunguaq startede som lyn og torden og bragte sig foran efter 10 min. B-67 svarede dog hurtigt igen og førte 2-1 ved pausen. Midt i halvlegen scorede Norsaq, den rutinerede angriber, som tidligere har gjort sig gældende for B1903 i DK. Det blev kampens sidste mål og dermed var mesterskabet i hus 🙂

Husk at følg Union på Facebook