John Emil Winberg: Man skal sgu lære noget, når man går til fodbold hos os

Vi har snakket med ungdomsformand og fra d. 1. juli Unions første fuldtidsansatte John Emil Winberg om hans nye job.
Hvordan kan det være, at du har droppet tilværelsen som folkeskolelærer til fordel som fuldtidsansat i BK Union?
Det var egentlig ikke så svært. Allerede i november 2015 satte jeg mig selv det mål, at jeg ville have en fuldtidsstilling indenfor fodboldverdenen inden udgangen af 2016. Så jeg sagde min stilling som skolelærer op med det samme og så håbede jeg egentlig bare at der var andre end jeg selv, der syntes at jeg var så dygtig at jeg kunne få et fuldtidsjob i den branche.
Det var der heldigvis en del der syntes og at det så endte med at blive i BK Union er jeg super glad og stolt over. Det her er min klub, det er her jeg hører hjemme og jeg nyder hvert et sekund jeg bruger i klubben. Min kone har allerede nævnt, at jeg smiler meget mere når jeg kommer hjem fra arbejde nu, end da jeg arbejdede som lærer. Det må være et godt tegn.
Hvad er din titel og hvad skal du lave?
Rent demokratisk er jeg jo stadig ungdomsformand i klubben og varetager fortsat de bestyrelsesopgaver der følger med den titel. Men derudover er jeg leder af ungdomsafdelingen, hvilket betyder at jeg står for den daglige drift i klubben og løser alle de administrative opgaver der er. Så det er indmelding af spillere, holdtilmelding, fordeling af banetider osv.
Derudover kommer jeg til at have fokus på at få flere frivillige, at de frivillige løbende bliver dygtigere og at de forhåbentlig bliver længere tid.
Rent sportsligt skal vi også blive bedre, så vi på sigt kan holde længere tid på vores dygtigste spillere. Jeg skal hjælpe trænerne med at højne kvaliteten i vores kerneydelse, nemlig fodboldtræningen og kampene i weekenden. Union skal ikke bare være en klub hvor man hygger sig. Man skal sgu lære noget, når man går til fodbold hos os. Der skal helt sikkert var plads til det sociale og børn skal spille fodbold fordi det er sjovt, men vi skal være en ambitiøs og målrettet breddeklub.
Hvad håber du at opnå i kontraktens to årige løbetid?
Jeg håber at ungdomsafdelingen kan vokse. Både hvad medlemmer, men absolut også hvad frivillige angår. Hvis ikke vi får flere dygtige frivillige, der ønsker at være i klubben i længere tid, så bliver det enormt svært at opbygge en sund, stabil og bæredygtig forening. Jeg har et mål om at fordoble antallet af medlemmer i ungdomsafdelingen i løbet af de to år, og det er jeg ret sikker på at vi nok skal nå. Men hvis ikke de synes at produktet “BK Union” er godt nok og hvis kvaliteten ikke lever op til deres forventninger, så forsvinder de jo bare igen. Og den kvalitet kommer fra dygtige trænere, engagerede forældre og en god organisation. Så fokus her i starten er flere frivillige og dernæst flere medlemmer.
Og så håber jeg jo at blive forlænget, så vi på sigt kan bygge ovenpå både organisatorisk og sportsligt. Det bliver et langt og sejt træk, men jeg har dygtige folk omkring mig, så det kommer til at lykkes. Det er jeg sikker på!