Morten Winberg helt i straffesparksdrama

Tirsdag var Union i kamp i DBU pokalen, hvor modstanderen var serie 4 holdet BK  Olympia 1921. Morten Vinther havde valgt at spare stort set hele 1.holdstruppen og truppen bestod derfor primært af 2. holdsspillere inklusiv de to 2. holdstrænere Mikkel Mandrup og Mads Porsborg. Så der var mange debutanter. Jihad Talat fortæller lidt om det tætte opgør:

“Vi havde til kampen samlet en stærk 2. senior trup, krydret med et par enkelte spillere fra 1. holdet, hvilket gav os en stærk forudsætning for en sejr. Dette var langt fra tilfældet.

En blanding af undervurdering og tung bane var skyld i en meget sløj 1. halvleg, som med yderst primitivt spil fra Olympia satte pres på vores forsvar. Efter lidt koks i forsvaret kommer vi overraskende bagud mod underdogs’ne. Vi kommer dog lidt bedre med i løbet af halvlegen, med et par enkelte chancer til rutinerede Søren Pedersen og Mathias Steen Hansen, men ingen mål.

I 2. halvleg bliver kæresteparret Anas Amri og Mads Andersen skiftet ind, som hver især bidrog med nogle afslutninger – men desværre ingen gevinst. Olympia spillerne blev i løbet af havlegen halvtrætte, hvilket resulterede i et par lovende chancer. Især Karsten Marjø havde en perfekt mulighed for at reducere, men aflsutningen slikker stolpen og derfor ingen mål.

Forløsningen kommer endelig da Ulrich Husum Sand sparker et kraftfuldt spark i det korte hjørne. Men dette slutter ikke her, da Union-mandskabet satte tryk på det undertippede Olympia hold. 74 min. spillet og Jihad Talat, med sine blot 173 cm steg vidunderligt op til vejrs og headede smukt på målet, desværre står Olympia målmanden i vejen og fremtvinger en suveræn redning. Dog formår vi ikke at score, og derfor 30 min. forlænget spilletid. Trætheden var tydelig på hele holdet, udover Jihad Talat som med en masse energi og vilje, på mærkværdig vis bliver udskiftet. Ingen mål, men god fight fra drengene.

Dette måtte betyde, at det skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence. Livredderne var: Søren Pedersen, Mads Porsborg Pedersen, Mikkel Mandrup, Anas Amri og Mads Andersen, og sidst men ikke mindst Morten Winberg i kassen. Sikre spark fra samtlige spillere, udover Coach Manne som med et forfærdeligt forsøg brænder på skamligste vis. Morten hiver et par lækre redninger frem, og Union er videre i pokalen, og redder Unions ære.”