Beretning til BK Unions generalforsamling 9. marts 2016

Højt at flyve….

Af Bo Sten Hansen, Formand

Den altoverskyggende begivenhed i året der gik var oprykningskampen til Danmarksserien. Ved indgangen til 2015 kunne vi i Union se tilbage på den måske mest succesrige halvsæson i klubbens historie. Klubbens to bedste seniorhold var ubesejret og 1. senior lå for andet år i træk på 1. pladsen inden de afgørende kampe i foråret. Hvad der herefter skete ved alle, og det er ingen tvivl om, at den missede oprykning til Danmarksserien var en mavepuster, der stadig fylder i bevidstheden hos mange. Heldigvis, har der også været masser af succeshistorier i året der gik – jeg håber, at du har lyst til at læse med.

Troen er intakt

13. juni 2015. Genforeningspladsen er fyldt med massevis af tilskuere og ungdomsmedlemmer. Vores nye tiltag ”Fodboldfest i Nordvest” er skudt i gang om formiddagen og stemningen er elektrisk. Alle er klar til kampen mod Prespa, som vi besejrede 9-1 i den første indbyrdes kamp. Resten er historie og med kun 1-1 rykker Skjold forbi os og napper oprykningen til det forjættede land. Alle har sikkert et ”hvis bare…så…”-minde fra kampen. For mig er det, det underkendte mål i slutningen af 1. halvleg ved stillingen 0-1, hvor der i min optik ikke er skyggen af frispark. Vi fik en chance mere mod Oure fra Fynsserien, som på dagen var en klasse over os og endte med at vinde 4-0 i Sorø Idrætspark.

 

Hvad kan vi lære af forløbet? For mig at se, er den altoverskyggende læring, at vi ikke må blive for selvsikre og tro, at den er hjemme, før dommeren har fløjtet af for sidste gang. Vi må ikke som klub og hold lade os rive med og tænke på oprykningsfest, guldtrøjer og alt muligt andet – alt skal fokuseres på den enkelte kamp. Den slags dyrt købte erfaringer kan forekomme åbenlyse i bagklogskabens ulidelige klare lys, men ikke når man står i situationen. Det væsentlige er, at vi har lært af situationen næste gang, vi står foran en oprykningskamp – for det kommer vi til!

 

Ingen beretning uden en klagesang fra formanden om et manglende avancement i Pokalturneringen;-) Som for mange fallerede storhold i England, er pokalturneringen vores eneste chance for at spille i Europa. I år blev 3. runde endestationen efter et nederlag til Tårnby FF.

2. senior klarede med nød og næppe skærene i serie 1 før sommerferien efter en medrivende 3-2 kamp mod AB Tårnby, men på trods af 7 point i de sidste tre kampe i efteråret, må holdet desværre ned og vende i serie 2 i foråret 2016. På trænerfronten er vi godt rustet, da to af vores rutinerede næverdrenge Manne & Pors tog trænertjansen i efteråret og skal forsøge at få holdet tilbage til serie 1. Jeg har svært ved at se, hvordan det kan gå galt;-)

 

2015 var heldigvis også året, hvor vi igen fik et 3. senior. Union er en breddeklub, og det er vigtigt, at vi har et 3. seniorhold, som kan være en rugekasse for vores ældste ungdomsspillere og holdet for dem, som ikke nødvendigvis har tiden eller talentet til første-/andetholdet. Som klub prioriterer vi bredden højt og med ansættelsen af Lasse Blom som dedikeret træner bliver det spændende at følge holdets udvikling i 2016.

 

Troen er intakt ift. fremtiden i vores seniorafdeling – jeg er ikke et sekund i tvivl om, at 2016 vil vise, at vi både kan være med i toppen af Københavns bedste rækker og samtidig have en bredde i afdelingen som er med til at skabe klubliv.

 

I gammelmandsafdelingen var det endnu en gang Old Boys der holdt fanen højt med en flot 3. plads i OB1, men også veteranerne var med fremme på en flot 4. plads i deres række. Rygterne vil vide, at der snart kommer et nyt ”ungt” kuld op på både Oldboys- og Veteran-holdet, så det skal blive spændende at se, hvad det kommer til at betyde. Som rosinen i pølseenden skal det nævnes, at Supermasters d. 11/4-2015 lå nummer 1 i deres række (efter en spillet kamp), hvad der herefter skete må man forhøre sig om hos spillerne på holdet;-)

 

Prisregn

To af klubbens ukuelige ildsjæle blev i 2015 fortjent hædret for deres hårde og utrættelige arbejde for klubben. Klubbens kassemester gennem mere end 15 år Gert Gade fik fortjent prisen som årets idrætsleder i Brønshøj-Husums Forenede Idrætsklubber. Vores hyperaktive ungdomsformand John Emil blev først hædret med den mest ærefulde pris i klubben: Årets Unioner. Herefter var det DBU Københavns tur til at anerkende det store arbejde ved at udnævne John Emil til årets ungdomsleder i København. Stort tillykke til jer begge – og tak for jeres store arbejde for klubben!

 

Blandede bolsjer

Ingen beretning uden en stor tak til – og anerkendelse af – Unions Venner. Igen i år har de støttet op om klubben på forbilledlig vis, og det er selvsagt imponerende, hvor stor tilslutning der er til deres arrangementer. Hvad enten det er deres generalforsamling, julefrokost, Unions fødselsdag 2. juli, Hamborgtur eller bare deres faste vintertirsdage (væk fra konen;-) – så dukker der altid mange glade medlemmer op. Tak for jeres støtte og smittende engagement.

 

Som traditionen byder det, kommer der en selvstændig beretning fra vores kære Ungdomsformand, men som vanligt kan jeg ikke afholde mig fra at give afdelingen et par ord med på vejen. Sidste år var der et skift i ledelsen med John Emil som ny formand. John Emil er trådt til med nye tanker og ideer, som i årets løb har krævet hårdt slid af John og de øvrige ledere i afdelingen. Fundamentet er støbt og de næste par vil ungdomsafdelingen blomstre til et nyt niveau, som vi ikke har set før. På arrangementssiden har jeg allerede nævnt Fodboldfest i Nordvest, som et fantastisk arrangement for hele klubben, men også årets fodboldskole er et fantastisk element, hvor jeg igen i år havde fornøjelsen af at vise ”pinger” fra både sportens verden og det politiske etablissement rundt i Union og fortælle dem om den gode sag, vi kæmper for i Ungdomsafdelingen. Der er ingen tvivl om, at Union er på landkortet – hvilket er vigtigt, når vi skal søge midler til spændende udviklingsprojekter i klubben, og når vi skal tiltrække nye sponsorer og samarbejdspartnere. I den forbindelse var det glædeligt, at Arbejdernes Landsbank i 2015 forlængede deres aftale for de næste to år.

 

Det nye Genfield Road

I sidste års beretning skrev jeg følgende om projektet på Genforeningspladsen:

 

”Projektet er startet op og er sat til levering i januar 2017. Meget kan gå galt, så det kan helt sikkert strække sig længere ud, men pengene er på plads, og det skal nok lykkedes at få det igennem. I min optik vil det anlæg give Union uanede muligheder såvel sportsligt som kommercielt. Det vil kræve, at vi tør tænke stort, men hvorfor skulle vi ikke kunne blive en etableret topklub i Danmarksserien med en stærk ungdomsafdeling og en yderst sund økonomi? Alle muligheder ligger for vores fødder med det nye projekt og de øvrige ting, som vi allerede arbejder med.”

 

Den gode nyhed er, at intet endnu er gået galt og faktisk, har vi fået langt mere igennem i skitserne, end vi turde håbe på: Tilskuertribune, tagterasse og serveringshus, som om vinteren skal fungere som skøjteudlejning. Læg der til lysmaster og gangbro, som gør det muligt at spille bold hele året. I al beskedenhed er der tale om en kraftig opgradering af vores anlæg til glæde for hele klubben – og de mange trofaste tilskuere.

 

Meget kan stadig gå galt, og i skrivende stund arbejdes der på at finde en bygherre samt accept fra fredningsmyndighederne. Ifølge planen går anlægsarbejdet i gang i juni måned, hvilket helt sikkert vil skabe pladsproblemer i et halvt års tid – jeg tænker, at vi som klub overlever, når man tænker på, hvad der følger på den anden side. Følg med på hjemmesiden/Facebook i den kommende tid, hvor vi vil opdatere løbende.

 

2016?

To måneder er allerede gået, og heldigvis er der fuld gang i gryderne. Vi arbejder pt. med, hvordan vi kan gøre det endnu federe (og nemmere) at være frivillig i klubben. Alle klubbens frivillige er ganske enkelt et fundament for at udvikle og vokse klubben, og vi vil nu sætte det mere i system (og forhåbentlig få flere med ombord). Flere frivillige kan forhåbentlig også bidrage til at skabe endnu mere klubliv.

 

I 2016 har vi allerede afholdt Nytårskur (for andet år = tradition), og vi har også en ny ”Fodboldfest i Nordvest” i støbeskeen. Samtidig håber vi også, at i fortsat vil støtte op om ”Taverna Lynge” i det daglige. Læs om alle tiltag mv. på hjemmeside/Facebook, som også vil være rødglødende i 2016.

 

Flosklen om ”Højt at flyve – dybt at falde” pakker vi nu væk og sætter vores lid til ”Man skal rejse sig ved det træ, man er faldet” – vi går som klub en stor fremtid i møde.

 

Union er min ven!