Genforeningspladsen får ansigtsløft

GenforeningspladsenI 2014 besluttede Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, at Skøjtebanen på Genforeningspladsen skal optimeres. Skøjtebanen, der anlægges hver vinter, er oprindeligt en midlertidig løsning, der er blevet permanent. Der er blevet sat over 30 millioner af til en løsning med en mere miljøvenlig skøjtebane, der er nemmere og anlægge og vedligeholde.

Den nye skøjtebane er så meget mere energieffektiv, at investeringen i det nye anlæg finansieres af de sparede driftsomkostninger i en periode over ca. 12 år. Det nye anlæg betyder også, at skøjtebanen er mindre sårbar overfor skiftende temperaturer i vinterperioden.

Det nye anlæg bliver også en gevinst for Boldklubben Union. Der anlægges kunstgræs på Genforeningspladsen, hvilket betyder, at der kan spilles fodbold i vinterperioden samt, at der ikke længere vil være en periode i foråret, hvor banen ikke kan benyttes, da nyt rullegræs skal gro fast.

Kommunen har hyret en ekstern rådgiver til at hjælpe med projektet. Unions bestyrelse er i dialog med kommunen og den eksterne rådgiver og har set de foreløbige planer for Genforeningspladsen. Det forlyder, at det ser meget spændende ud og man er positive i bestyrelsen. Selve anlægsarbejdet går måske allerede i gang næste år, hvilket betyder, at der vil komme en periode, hvor genforeningspladsen ikke kan benyttes til fodbold. Men de kortvarige gener er et nødvendig onde i betragning af de efterfølgende gevinster.

Bkunion.dk følger naturligvis sagen og informerer, når der er nyt.