Morten Vinther ser lyst på fremtiden

Morten Vinther

Sæsonen er fire kampe gammel og vi har fanget 1. holdstræner Morten Vinther til en snak om sæsonstarten,

I er kommet lidt blandet igang med sæsonen, hvad skyldes det?

Sidste sæson var helt fantastisk og vi var næsten usårlige. Op mod denne sæson har vi mistet et par spillere og har haft en lang række skader samt afbud, hvilket betyder, at vi I sæsonens første fire kampe allerede har benyttet 23 spillere.  

Det positive er, at vi har bevidst, at vi har en stor bredde I truppen, men det har også været medvirkende til, at vi har tabt nogle point. Jeg synes egentligt godt, at vi med lidt held kunne have haft 12 point. I den første kamp mod Skovshoved fortjener vi egentligt bedre på trods af, at vi spillede det meste af kampen med 10 mand. I weekenden mod FB var det helt forrykt, at vi ikke fik scoret på en af vores mange chancer.

Hvad betyder situationen på kort sigt?

Den næste måneds tid skal vi bare forsøge at hænge I og få samlet så mange point som muligt, indtil vi forhåbentligt er I fulde omdrejninger trupmæssigt igen. Spillersituationen gør naturligvis også, at 2. Holdet er presset. Normalt vil det være muligt for os at sende flere spillere fra 1. Holdet ned og spille på 2. holdet end det har været i indledningen af sæsonen.

Jeg synes faktisk, at vores ideal startopstilling potentielt er stærkere end sidste sæson. Vi har fået Anders Clausen I omdrejninger, Kasper Thorsvang er tilbage fra en skade og Simon Mørck er også tilbage for fuld tryk I truppen.

Hvad med på langt sigt?

Jeg ser meget positivt på fremtiden for Union. Vi har fået et par rigtigt gode folk ind som trænere for 2. holdet I Mads Porsborg og Mikkel Mandrup. Der er kommet en masse nye folk ind omkring seniortruppen heriblandt en masse unge spillere, hvilket betyder, at et generationsskifte er ved at ske særligt på 2. Holdet. Der er mange til træning og der bliver vist godt engagement. I weekenden gav vi debut til kun 17 årige Burak Demirhan på 1. Holdet, der kom ind og gjorde en god figur.

Jeg synes, at alle spillere og trænere omkring seniortuppen er med til at give et godt miljø og vi har nu også bygget ovenpå ved at tilknytte en fysisk træner samt en fysioterapeut. Samlet set mener jeg derfor, at vi er styrket som både hold, seniorafdeling og klub i denne sæson.