Kulturborgmesteren besøgte Get2fodbolskole på Genforeningspladsen

Get2fodbold1

For tredje år i træk blev der i uge 27 afholdt Get2Fodboldskole på Genforeningspladsen, og igen i år kiggede Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen forbi.

BK Union og Brønshøj Boldklub samarbejder om det store 5-dages arrangement, hvor mere end 60 drenge og piger spillede og legede fodbold fra morgen til aften. I modsætning til de normale DBU-fodboldskoler er deltagergebyret kun en fjerdedel af prisen, så alle børn i Nordvest og Brønshøj/Husum har mulighed for at deltage og få en god sommerferieoplevelse. Det er gjort muligt, da arrangementet støttes af DBU og Danmarks Idrætsforbunds koncept Get2Sport, som har til formål at styrke idrætten i udsatte boligområder.

Da kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen var forbi tirsdag formiddag var både humøret og vejret i top. Det var et stort hit blandt børnene at få lov at score på borgmesteren fra straffesparkspletten. Der blev også tid til at diskutere fodboldklubbernes roller i udsatte boligområder, og borgmesteren bekræftede, at han gerne så et endnu tættere forhold mellem fodboldklubberne og kommunen fx ved at sikre, at kommunens projektmidler bliver bundet op på et samarbejde med foreningslivet, så der laves en samlet målrettet indsats.

Til P4 København sagde Carl Christian Ebbesen:
”Det er vigtigt, at klubberne også har økonomi til at løfte denne opgave, så det ikke kun er frivillige, der står i deres sommerferie, men at der også er mulighed for, at der kan være nogle ansatte, som kan gå ind og løfte nogle af opgaverne”