Et begivenhedsrigt år!                                                 

Beretning 2013

Af formand Bo Sten Hansen

 

Succesfulde virksomheder, mennesker og for den sags skyld foreninger er drevet af lysten til hele tiden at gøre det bedre og hele tiden fokusere på det næste bjerg, som skal bestiges. Det er så afgjort også tilfældet i vores klub BK Union, som i sandhed er en succesfuld forening. I Bestyrelsen, i Ungdoms- og Seniorafdelingerne, i Unions Venner – ja hele vejen rundt sidder der ekstremt kompetente mennesker, som er drevet af lysten til hele tiden at gøre det bedre. Mange misunder os det dreamteam, som ad årene er stablet på benene i Union – og med god grund. Det er nemlig de mennesker, der er nøglen til vores succes såvel på- som uden for banen.

 

Når man hele tiden har så travlt med at komme videre til det næste slag, der skal vindes, ja så glemmer man ofte at trykke på ”Pause” og se tilbage og nyde de sejre og det, som er skabt i årenes løb. Denne beretning er sådan et øjeblik, hvor jeg håber, at du – kære medlem – vil læne dig tilbage og nyde alle de landevindinger og fede oplevelser, som vores klub var garant for i 2012. God læselyst!

Så skete det (endelig)!

Den 22. Juni 2012 skete det, som mange af os havde set frem til i flere år: Indvielse af vores nye fantastiske klubhus. Det har været en sej kamp at komme i mål, men det har været det hele værd. Union har nu et klubhus, der står mål med vores størrelse, og tilmed behøves diverse møder nu ikke afholdes inde på lagret, men i et super lækkert mødelokale. Vi er gearet til fremtiden. I den forbindelse skal der også lyde særlig tak til Unions (fantastiske) Venner, som gennem hele forløbet har støttet op om projektet med økonomiske midler, der har fået de sidste brikker til at falde på plads. Samtidig sørgede de også for at holde klubhuset i gang i den mørke vinter med deres hyggelige ”torsdagsmøder”.

 

Et super godt spørgsmål er, hvad der nu skal ske? Svaret er: Projekt Verdens Hyggeligste Gård! Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi aldrig rigtig er lykkedes med at få det optimale ud af vores ellers fantastiske gård – det vil vi nu gøre noget ved. I efteråret 2012 blev der nedsat en arbejdsgruppe, som har til formål at designe et gårdmiljø, som vil tiltrække en fast horde af forældre og os andre, som både sætter pris på lidt godt til maven (og ganen) i hyggelige omgivelser. Formålet er at få etableret et gårdmiljø i første halvår af 2013, og der er sat penge af i budgettet. Vi glæder os til at byde jer velkommen.

 

En kontingentrevolution (til det bedre)

Man fristes næsten til at sige: Ingen beretning uden en bemærkning om kontingentrestancer. I år er desværre ingen undtagelse. Igen i år har vi i løbet af året haft 6-cifrede restancer, som vi i bestyrelsen og ungdomsudvalget har brugt alt for lang tid på at følge op på. Nogle får ikke betalt regningen, nogle glemmer at melde sig ud og jeg kunne blive ved med forklaringer. Faktum er, at det bare ikke er godt nok. Bestyrelsen hverken kan eller vil fortsætte med at bruge så mange kræfter, som det hidtil har været tilfældet og derfor vil I – kære medlemmer – opleve en ændret politik i 2013.

 

For senior- og gammelmandsafdelingen bliver det jer pålagt at tilmelde jer PBS, nøjagtig som I ville gøre med jeres andre regninger – nemt for jer, og en stor lettelse for os. Det har før været frivilligt, men nu har vi set os nødsaget til at gøre det obligatorisk. I den forbindelse giver det også sig selv, at man hverken træner eller spiller kamp, hvis man ikke er tilmeldt. For 3.- og 4. Senior er der aftalt en fast pris per hold per halvsæson, som betales forud. Eneste krav i løbet af sæsonen er, at spillerne registreres, så vi undgår bøder. For ungdomsafdelingen har vi indskærpet over for trænere og ledere, at de er ansvarlige for at folk har betalt, samt for at få opdateret lister. Der er den eneste måde, hvorpå det kan fungere.

 

Der er tale om nogle nye løsninger, som vi vil have et skarpt fokus på i 2013. Forhåbentlig betyder det, at jeg ikke behøves at trætte jer med kontingent i næste års beretning.

 

Nye kræfter i bestyrelsen viser deres værd

Der er gennem de sidste par år blevet udskiftet lidt i bestyrelsen, således, at der er kommet nogle nye kræfter ind, der ser på klubben og vores arbejde i bestyrelsen med friske øjne. Det har været utroligt givende og har skabt en ny dynamik i bestyrelsen. Det har også betydet, at vi fortsat kan igangsætte udviklingsprojektet, hvilket projeket ”Verdens Hyggeligste Gård” er et godt eksempel på.

I mange klubber er det tydeligt, at deres op- og nedgang er et resultat af få ildsjæles arbejde og forsvinden. Det er utroligt sårbart for en forening at bygge fundamentet op på få nøglepersoner, og netop derfor, er det glædeligt, at vi i Union har en arbejdende bestyrelse, hvor alle 14 mand trækker læsset. Det er en af hemmelighederne bag, at vi er, hvor vi er i dag, men også det faktum der gør, at vi vil bestå i fremtiden.

 

Ungdomsafdelingen fortsatte de gode takter

Bag en vær succesfuld klub står en stærk ungdomsafdeling, og i 2012 fortsatte UA det gode arbejde. Jeg oplever, at både trænere og leder virkelig brænder for deres arbejde i klubben – brænder for at uddanne vores ungdomsmedlemmer såvel på som uden for banen. Det er et hårdt og beundringsværdigt arbejde, som udføres hver dag hele året rundt, men resultaterne er heldigvis også derefter. Her er tre eksempler: 67 (!) poder til opstart af ny årgang, U13-drengene, der gik ubesejret igennem efteråret og fede arrangementer, med stor opbakning fra forældrene. Senest er det også en stor glæde at se, at en af klubbens tidligere spillere Frederik Holst har fået sit gennembrud i Brøndby, og at vi i den sammenhæng bliver nævnt som en rugekasse for talenter.

 

Vi står allerede nu stærkt i ungdomsafdelingen, og det er min holdning, at vi kun kan rykke det yderligere et niveau op, hvis vi kan få finansiering til lønne en person, som kan sikre, at det administrative fungerer, og at trænerne generelt ikke mangler noget ift. arbejdet på banen. Vi fik midler fra Get2sport (DIF) i 2012 og håber, at det også bliver tilfældet i 2013, da det er helt tydeligt, at det er nøglen til yderligere succes.

 

Senior – Et sølle mål

  1. senior har gennem de sidste par år skrevet historie ved at etablere sig som et rigtig godt KS-hold, som hvert år nævnes som en favorit til oprykning. 2012 var året, hvor bare et mål afholdt os fra en kvalkamp til Danmarksserien. På et fyldt fyldt Genfield Road med flere hundrede tilskuere var kravet sejr over Kastrup – desværre blev det kun til 2-2 og en kæmpe chance i dommerens overtid. Dermed løb Kastrup med 2. Pladsen på en bedre målscorer. Flot arbejde af drengene – men sindssygt ærgerligt, at vi ikke kunne tage det sidste skridt. Holdet har et ekstremt højt topniveau, men var det desværre ikke stabile nok over en hel sæson.

 

Efteråret blev afsluttet med et brag af en sejr over FB i Frederiksberg Idrætspark. Hvis de takter kan følges op af en god start i 2013, så er alt muligt i foråret. Der er 7 point op, så hvem ved? FC Nordsjælland gjorde det i Superligaen efter sidste års vinterpause.

 

2012 blev også året, hvor en af klubbens ”sønner” slog klubrekorden for flest 1. Holdskampe. Målmand Christian Hammerum nåede 225 kampe og slog dermed Poul Lindholms rekord på 224 kampe. Utrolig flot bedrift i en tid, hvor mange spillere skifter klubber hurtigere end de skifter undertøj. Foruden at være et kæmpe socialt aktiv for klubben, så er Christian en reaktionsstærk målmand, som også er god med fødderne, og der er vel intet til hinder for at skyde efter minimum 400 kampe;-)

 

  1. senior klarede skærene i serie 2 på sidste spilledag med en sejr over ellers ubesejrede Brønshøj. Overskriften var et godt forsvar, men problemer med at score mål. Desværre, så var det også året, hvor 2. Holdet for første gang i min tid måtte melde afbud til en kamp, da man ikke kunne stille hold – super ærgerligt og forhåbentlig en enlig svale.

 

Den øvrige seniorafdeling har været på et stabilt niveau både hygge-, antals- og resultatmæssigt med enkelte højdepunkter – herunder i oldboysafdelingen – det har den flittige læser næppe kunne undgå at bemærke på vores hjemmeside.

 

2013?

Sidste år nærede jeg et stort ønske til, at vi kunne klare os igennem til første runde af Pokalturneringen. Det er også tilfældet i år (og årene fremover) indtil det sker. Vi har gjort det før og har spillerne til at gøre det igen. Kommer vi til 1. Runde, så vil der blive serveret champagne og øl til alle dem, som dukker op på klubbens regning – Presset er nu på 1. Senior;-)

 

Det var lidt om de mange gode ting, som er sket i 2012 i verdens hyggeligste fodboldklub. Hvis vi igen trykker på ”Play knappen”, så vil et lille glimt ind i 2013 vise noget om projekt ”Verdens Hyggeligste Gårdhave”, Store udviklingstanker på Genfield Road…..og mange flere ting. Sørg for at følge godt med på www.bkunion.dk