Formandens beretning 2010

 

Endnu et år, hvor drømme blev til virkelighed

Beretning 2010

Bo Sten Hansen, Formand for Boldklubben Union

 

Nogle gange kan det være svært at fatte sig i korthed, og samtidig gøre det med præcision. Jeg vil i årets beretning gøre et hæderligt forsøg på at fatte mig i korthed, men jeg må også være ærlig sige, at jeg har meget på hjertet: 2009 var på mange måder et fantastisk år for BK Union, og bragte meget mere med sig, end jeg på forhånd turde drømme om.

Højdepunkterne fra årets gang i BK Union er mange: Massiv tilgang over hele linjen, endnu et fantastisk år i Ungdomsafdelingen, oprykning til Københavnsserien, 1 million til klubhus, og jeg kunne blive ved.

 

Lad mig starte med det sidste – udbygning af klubhus. Oven på anlæggelsen af vores fantastiske kunstgræsbane i 2008 var næste skridt at udvide kapaciteten i vores klubhus. Med næsten 500 medlemmer og kun 2 omklædningsrum skal der ikke meget forstand til forstå, at vi i bedste fald har en udfordring med at få pladsen til at række. Derfor har det for klubbens side længe været et ønske at få udbygget, men muligheden har bare ikke budt sig. Det gjorde den så i efteråret 2009, og vi fik af kommunen bevilliget 1 million kroner til formålet. Det slår ikke til, men vi har heldigvis sat lidt til side og fået penge fra Sven Boldts Mindefond, der gør, at vi får bygget præcis de tilbygninger, som vi ønsker os. I skrivende stund er byggetilladelsen i gang med at blive indhentet, og herefter kan byggeriet gå i gang over foråret. I bedste fald bliver vi færdige før sommerferien, men der er mange faktorer, der spiller ind.

 

Ungdomsafdelingen fortsætter den suverænt gode udvikling!

Et gammelt ordsprog siger, at “under store træer ingenting kan gro”, men intet kunne være mere forkert, når det kommer til vores fantastiske ungdomsafdeling. Anført af vores dynamiske og ikke mindst ihærdige ungdomsformand har alle de frivillige ledere i ungdomsafdelingen igen i år sørget for, at resultaterne bliver positivt bemærket i det københavnske fodboldmiljø. Unions ungdomsafdeling har opnået en status som en af de mest velfungerende og visionære ungdomsafdelinger i københavnsk fodbold. Et bevis på, at hårdt arbejde betaler sig, men også et tydeligt bevis på, at mulighederne er mange, hvis man har et hold, der alle trækker på samme hammel.

 

Vi er blevet flere i ungdomsafdelingen i 2009 – mange flere. Det er en glædelig nyhed, men det gør også, at vi skal være ekstra opmærksomme på, at vækst ikke sker på bekostning af kvalitet. Derfor blev 2009 endnu et år, hvor vi sendte hold til stævner i udlandet og hele tiden sørgede for, at vores trænere er uddannet til at håndtere såvel poder som de lidt ældre spillere i vores ungdomsafdeling.

 

Av min arm

Hvad 2008 ikke havde af spænding i seniorafdelingen, må man så sandelig sige, at 2009 frembragte. Oprykning til Københavnsserien efter et sandt afslutningsdrama, som for mit eget vedkommende kostede en brækkede hånd og armen i gips hele sommeren. Var det det hele værd? I den grad! Jeg må tilstå, at jeg aldrig i min tid som formand har oplevet noget som det, der sket i den sidste kamp i foråret på Genfield Road mod Rødovre. Alle havde afskrevet os, og så dukker Michi op som trold af en æske og banker bolden i kassen til 2-1 langt inde i dommerens overtid. Klasse!

 

En anden kamp, som jeg heller ikke kan lade være med at nævne, er vores fantastiske sejr over Fremad Amagers førstehold – igen på Genfield Road. Fantastisk kulisse i form af flere hundrede tilskuere. I den forbindelse skal det nævnes, at 2009 også var året, hvor Union fik en rigtig fanklub. På både ude- og hjemmebane står trofast en fast skare fra området, og der er sågar produceret et Union Away-banner – meget stærkt.

 

Da sæsonen er byttet rundt, er vi i modsætning til de andre år midt i en sæson på dette tidspunkt, og jeg tør godt love, at forårssæsonen ikke bliver for sarte sjæle. Vi er med i toppen på en delt andenplads, men der er mange om buddet. Det bliver ikke nemt, men med truppens kvalitet er oprykning bestemt en realistisk og ikke mindst fantastisk mulighed.

 

Uvist af hvilken årsag undlod jeg i forrige beretning at nævne en helt særlig enklave i vores klub, som jeg er sikker på vi ikke har set det bedste til endnu: Næverklanen. Det startede som den slags tit gør ved et tilfælde, hvor et par stykker fandt ud af, at de ville spille fodbold i BK Union. Inden vi fik set os om havde de “formeret sig” og kan vel i dag stille et helt hold af gamle Næstveddrenge inklusiv udskiftere! Så kunne man nemt frygte, at de forsøgte at sætte deres egen dagsorden og på den måde skabe intern splid i geledderne, men intet er heldigvis længere fra sandheden. Næverdrengene har i den grad integreret sig i klubben med alt, hvad dertil hører, og jeg kan i den forbindelse kun prise mig lykkelige for, at de valgte netop vores klub.

 

Klubben vokser, men vi må også erkende, at det bestemt ikke længere er et mål i sig selv. Vi vil kunne tilbyde kvalitet til vores medlemmer, og 2009 blev desværre også året, hvor vi nåede vores maksimum af seniorhold, som vi på nuværende tidspunkt har plads til. Vi lukkede to hold og står nu tilbage med 4 seniorhold, hvilket nok er vores naturlige leje. At mange på de nu lukkede hold ikke betalte kontingent gjorde heldigvis beslutningen betydeligt nemmere. Dem der er tilbage skal naturligvis sikres nogle ordentlige forhold, men desværre blev 2009 (og starten af 2010) heller ikke det år, hvor vi fik lov at have vores nye kunstgræsbane for os selv. Banen i Vanløse blev endnu en gang udskudt og det har betydet, at vi har skullet give plads til Vanløses og Damsøs elitehold. Det har skabt lidt udfordringer særligt i vinterperioderne. Bær over med os, vi forsøger hele tiden at finde de bedste løsninger til glæde for alle hold i klubben.

Holdet er nu spillet sammen!

Man siger tit, at et hold bestående af mange nye spillere ikke nødvendigvis leverer resultater i den første sæson. De skal lige “spilles” sammen for at få kollektivet til at virke. 2009 var endnu en gang et bevis på, at vi i BK Union har et yderst velfungerende bestyrelseskollektiv ? alle hjælper til, og er med til at skabe de fantastiske rammer, som alle klubbens medlemmer dagligt har glæde af. Skulle du have lyst til at tale med et bestyrelsesmedlem i løbet af foråret, så er det muligt i klubbens kontortid torsdag fra 17-18. Anne-Lise har efter lang og tro tjeneste valgt at afstå fra kontorarbejdet i klubben, og derfor er det nu på skift bestyrelsen, der varetager denne opgave. Anne-Lise vil dog stadig være at finde i klubben.

 

2010 bliver også året, hvor vi med al sandsynlighed, vil ændre hele vores organisation. Vi har i efteråret igangsat en rejse, hvor vi skal finde ud af, hvad vi vil som klub og hvordan det så skal lade sig gøre. I kan læse meget mere på hjemmesiden i løbet af året, men jeg vil dog nævne en af de gode ideer, som jeg venter mig ekstremt meget af: “Gør det du er bedst til og intet andet” – sådan kunne sloganet lyde, for tanken er, at vi skal have lagt alle de spændende opgaver ud til en større gruppe af mennesker i klubben. Idéen er, at vi ved at opdele opgaverne i små “spiselige” bidder kan få flere til at deltage i udviklingen af vores klub. Fx kunne der blandt forældrene være en salgschef, som gerne vil deltage i arbejdet med at finde nye sponsorer, men som på ingen måde har lyst til at sidde i bestyrelsen, da han allerede sidder i børnehavens bestyrelse og i øvrigt også er formand i andelsboligforeningen. Han skal gøre det han er bedst til og intet andet. Så skal vi i bestyrelsen nok varetage den daglige drift og tage stilling til, om der skal købes en ny tørretumbler eller ej. Jeg er fuldt ud overbevist om, at vi i klubben har en lang række af fantastiske ressourcer, som kun venter på at blive involveret inden for netop deres interesse område og i begrænset omfang.

 

Beretningen blev næsten holdt på to sider, men kunne vel i grunden godt have fyldt det dobbelte? Fx har jeg slet ikke nævnt kræmmermarkedet, som gik ok på trods af det dårligste vejr i mands minde, skøjteudlejningen, som gik godt og sidst men ikke mindst den voldsomme vækst af trafik på vores hjemmeside. Lidt frækt vil jeg argumentere for, at man for at følge med i klubbens liv ikke skal læse beretningen, men nyhederne på hjemmesiden, det skylder vi de kræfter, som sørger for, at vi har en fantastisk livlig hjemmeside, hvor selv træningskampe bliver dækket udførligt.

 

Til slut vil jeg komme med en lille forudsigelse om det år, som allerede er godt i gang. 2010 bliver mindst lige så spændingsmættet som det forgangne år, men hvilke af vores drømme, der går i opfyldelse tør jeg ikke spå om.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*